Jakten på den perfekte bryllupsfrisyren

Håret er essensielt for enhver brud. En bryllupsfrisyre krever planlegging og inspirasjon, så det er lurt å starte forberedelsene tidlig. Snakk gjerne med frisøren din flere måneder i forveien slik at dere kan legge en felles plan.

Se på bilder av ulike brudefrisyrer og finn ut hvilken retning du ønsker å gå. Du kan ha oppsatt hår, løst hår eller kort hår – mulighetene er mange.

Stor valgfrihet

De klassiske og tidløse håroppsatsene går aldri av moten, og blant denne sesongens hårtrender finner vi blant annet lave sideknuter med dyp sideskill, løse romantiske vintagefrisyrer og 60-tallsinspirerte bryllupsfrisyrer med høyt volum på toppen.

Det er viktig at brudefrisyren fremhever din stil og personlighet, og ikke gjør deg ugjenkjennelig. 

Husk prøvetime

Noen velger å sette opp håret selv på den store dagen, eller få hjelp av en god venninne. For de som ønsker å bruke frisør, er det helt avgjørende å bestille en prøvetime i forkant. Det er ikke sikkert at den som vanligvis klipper deg er best egnet til  å ordne bryllupsfrisyren din. Enkelte frisører har spesialisert seg på brudefrisyrer, og det er en slik du bør gå til. Lytt til andres erfaringer.

Ha gjerne på deg en topp som minner om brudekjolens snitt, for eksempel tubetopp, halterneck eller en topp med tynne stropper. Ta også med bilder av kjolen din til frisøren. Det er viktig at bryllupsfrisyre og brudekjole ikke kjemper om oppmerksomheten, men kompletterer hverandre. Dersom brudekjolen er enkel, kan du gjøre mer ut av håret. Ta også med deg hårpynt, slør og ørepynt, samt bilder av forskjellige bryllupsfrisyrer du liker. Pass på at frisøren har nok tid til å prøve ut noen varianter. Sammen finner dere brudefrisyren du kler og liker best. 

Planlegg i god tid

Dersom du skal gjøre noe med fargen på håret, bør du gjøre det cirka tre uker før bryllupet. Hold i så fall fargen nært opp til den du har, dette er ikke tidspunktet for dramatiske endringer. Tenk heller på å gi håret mer glød, og finn en nyanse som får frem hud- og øyenfargen din på best mulig måte.

På selve dagen er du nå godt forberedt, og frisøren kan sette opp akkurat den brudefrisyren dere ble enige om. Pass på å få med deg de rette produktene slik at du kan holde bryllupsfrisyren på plass hele dagen.