I disse tider er man mer opptatt av individualisme. Bruden skal føle seg hjemme i kjolen sin, og trendene er så varierte at man absolutt kan finne sin drømmekjole uten større problemer, sier Annette Elvhaug. Skrevet av Ida B.Klokk side.no

 


Det nærmer seg nå, for de som planlegger å ha vinterbryllup. Bilde via Greenweddingshoes.com

Annette er bryllupsplanlegger og dagligleder i It`s Happening. Der hjelper hun brudepar med kreative idder, organisering og gjennomføring av den store dagen

Som bryllupsplanlegger må Elvhaug naturligvis følge nøye med på hva som skjer innen bryllupsverdenen.

- 60-tallet i vinden
Kjolene som velges for høst og vinterbryllup assosieres gjerne med lange ermer, mer stoff på kjolene, og de ofte mer klassiske i stilen. 

- Trendene denne sesongen bærer fortsatt blondene med ser. Vi ser også at 60-tallet er i vinden. De som husker dronning Sonjas, og også Mette-Marit sin brudekjole, husker kanskje de rene linjene i kjolene - disse er like aktuelle i dag. De er enkle, elegante og tidløse.

For mange bruder er silhuetten av kjolen viktig.


60-tallet er tilbake. Dronning Sonjas kjole er dermed helt riktig. T.H. En 60-talls inspirert kjole fra Rosa Clara.

- For de som tør å vise frem hele figuren er det mer riktig med tette kjoler enn bløtkakekjoler. Har man kroppen så vis dem frem!

Når man gifter seg på høsten eller vinteren er det blitt kjøligere i været. Derfor må man tenkte på praktisk, men pent tilbehør.

- Det er viktig å ha noe som varmer. Det finnes mange flotte boleroer og pelser, både fusk og ekte, som er nydelige tilbehør til kjolen. Husk å velge en som passer til resten av stilen.

Se om du finner noe annet enn tiaraen
Ellers er tiaraen på vei ut.

- Alternativer som bøyler med pynt, hårkammer og lignende er fine alternativer. Pene bånd i blonder eller med fjær gjør seg også bra. Sløret er på full vei tilbake - her kan man leke seg med både plassering og mengde, sier hun.

Når det kommer til dekorering er det forskjellige ting som gjelder for høst og vinter.

- Høst forbinder vi med høstens farger, som gir et lunt uttrukk. Vinteren er den kalde motsetningen. Begge deler er vakkert - men det er to helt forskjellige utrykk, sier hun.


Gå for et lyst og stilrent vinterbryllup. Dekorer gjerne med metalliske detaljer.

- Når man dekorerer bryllupet er det selvfølgelig også viktig å få med helhetsfølelsen som brudeparet ønsker å uttrykke. Vi synes ofte det er lettere når brudeparet har en stil eller et tema de ønsker å følge, sier hun.

For et stilrent vinterbryllup anbefaler hun å gå etter stilen «vintercrisp»;

- Hvit dekor, hvite ballonger, hvite lykter, masse lys, hvite blomster - gjerne med elementer i gull, sølv, eller rosegull for å bryte litt. 

Her er noen ord om hva Shishi blomster tenker om blomstertrendene før høsten og vinteren:

- Lenkent, eksklusivt og tilfeldig! bruk blomstene på en måte som virker naturlig og tilfeldig arrangert - bruk gjrene mengder av en type blomdt med enkle, små, fiffige detaljer. 

- La blomstene være som de er, men tilfør gjerne det lille ekstra. En viktig trend i høst er bruk av metaller, sølv, gull og kobber.

- Aller viktigst er kanskje den individuelle trenden, plukk litt her og der, men gjør det til ditt eget. Det handler om å mikse materialer, former og farger for å kreere et eget uttrykk. Alt er lov, bare det blir gjort på en bra måte.