Hvordan skal den perfekte makeupen legges? Enten det er du, forloveren din eller frisøren som gjør det, her kommer trinnene for hvordan gjøre deg skjønn på bryllupsdagen.

Den store dagen har kommet, og alt er planlagt ned til fingerspissene. Kjolen henger i døråpningen, skoene står pent ved siden av hverandre under trappen, undertøyet er på og hårrullene ligger på rekke og rad i håret. Hva nå?

Plettfri hud

Makeupen ble naturligvis plukket ut på favorittbutikken for noen uker siden ved god hjelp av ekspeditøren og forlover. Prøvetimen ble gjort dagen etter innkjøpet sammen forlover og et par glass vin, og resutatet ble overraskende bra.

Ansiktskremen har smeltet inn i huden og det er nå klart for første lag med makeup. Røde flekker og urenheter på haken dekkes enkelt med en god concealer. Du klapper også et tynt lag med den under øynene ettersom det ble lite søvn natten før.

Deretter er det klart for flytende foundation. Du ble annbefalt flytende slik at den holder seg hele dagen og kanskje natten også. Glem heller ikke ørene, siden de fort kan bli litt røde når far skal opp for å holde talen.

Gå over med et transparant pudder slik at foundation ikke renner. Da berger du deg hvis noen regndråper treffer pannen din eller noen tårer renner ned på kinnet.

Strålende øyne

Så er det klart for øynene. Her valgte du tre ulike farger etter tips fra ekspeditøren. Den første er lys og den legges på hele lokket og opp mot brynet. Deretter en ferskenfarge som passer øynene perfekt. Den legges på hele lokket og inn i globalen. Avslutt med en brunfarge som rammer inn og legges i ytterkant for det lille ekstra løftet.

En blyant-eyeliner rammer fint inn øynene, men denne legger du tynt og bare i ytterkant under øyet. Bruk så en Q-tips for å duse den ut. Etter vippetangen har gjort jobben sin, legger du på en vannfast maskara.

Perfekte bryn og rouge

Brynene vil også gjerne ha litt ekstra farge siden øynene har blitt rammet så fint inn. Her bruker du en brynskost og brynsfarge så slipper du harde og kantete bryn. Stryk lett over brynene så det ikke blir et for hardt uttrykk. Følg den naturlige buen på brynene. 

Rougen står for tur, her legger du en dus farge fra hårfestet og i underkant av kinnbein, smil søtt og legg fargen på eplekinn. Dette gjør at du får en frisk glød i ansiktet.

Kysseklare lepper

Begynn med å skrubbe leppene lett med en egen leppeskrubb, eller en hjemmelaget av olivenolje og sukker. På den måten slipper du å få flakete lepper gjennom leppestiften. Legg så en lipliner på leppene, både langs leppekanten og deretter som fyll over hele leppene. Denne skal være i samme farge og nyanse som leppestiften eller en tone lysere. Nei, lipliner er ikke bare forbeholdt de eldre, denne hjelper deg nemlig med å holde leppestiften på plass og får den natulige formen. Vent med å ta på leppestiften. 

Hollywood-hår og glamour

Nå er det tid for å ta ut hårrullene, og mens håret blir stelt, kan du ta deg en slurk champagne og en matbit. Hvem vil vel svime av når man er på vei til sin framtidige mann? Håret er dannet vakkert inn i spennene, hårlokkene ligger sprayet på plass og du hopper inn i drømmekjolen.

Siste finish

Da er det bare leppestift og slør som skal på plass. Bruk en leppepensel for å påføre leppestiften og avslutt med en gloss for å få kyssbare lepper. Dropper du glossen, kan det være lurt å kysse det overflødige av på en serviett. Leppestiften sammen med pudderet legges i vesken til forlover slik at du gjennom hele dagen har tillgang til dette. Husk å påfør litt av begge deler før fotografen tar bildene. Da er det på tide å komme seg inn i bilen slik at din framtidige mann slipper å engste seg for om du dukker opp eller ei.