Mitt Bryllup har fått Marie Overskott som er make-up artist og en av de fremste blogger innen brudesminke, til å gi deg tips om hvordan du skal få den perfekte sminken til ditt bryllup

Dersom du skal stå brud i de nærmeste månedene, tipper jeg du går rundt med ca 1000 sommerfugler i magen for tiden og småstresser over alt som må være i boks til den store dagen. Det er absolutt ikke uvanlig å bli en “bridezilla-light” når dagen nærmer seg (tro meg, jeg snakker av erfaring), og “to-do listen” kan virke endeløs. Derfor tenkte jeg å komme med en liten oversikt over de mest vanlige feilene mange kommende bruder gjør, og hvordan du som brud kan unngå skjønnhetskriser på bryllupsdagen.

* Feil nr 1: SELVBRUNINGSKRISE

Du innser at du er like hvit som brudekjolen, og i mangel på sol kjører du på med selvbruning uten å ta visse forholdsregler! Alle bruder ønsker seg den perfekte gløden, for dette er jo dagen DU skal skinne! Her går det imidlertid en fin grense mellom hva som er en pen glød og det å unaturlig brun. Det er faktisk ikke pent å verken se ut som du har ligget en uke i strekk i solariumssengen eller komme ned kirkegulvet som med en svært unaturlig oransje hudtone og skjolder.

images-13

Løsningen: Dersom du føler deg trygg på selvbruningsfronten, så begynn ca en uke i forkant med å peele huden godt og påfør en gradvis selvbruner ca annenhver dag. Vær nøyaktig med å smøre den godt ut overalt og få noen til å hjelpe deg med ryggen, da den ofte er svært synlig i brudekjolen. Pass på å la kremen tørke godt inn før du tar på litt løse klær så unngår du stygge skjolder. En god selvbruner av denne sorten har jeg skrevet om HER. Vil du derimot “safe” litt kan du oppsøke en hudpleiesalong og booke en time for profesjonell spray-tan et par dager i forveien.

*Feil nr 2: DU GLEMMER VANNFAST MAKEUP

images-12

Uansett om du tar lett til tårene eller ikke så tro meg, de tårene kommer om du vil eller ikke en eller opptil flere (mange) ganger i løpet av denne dagen. Og med mindre du liker vaskebjørn-looken, er vannfast mascara og eyeliner to must-haves denne dagen! Generelt så anbefaler jeg bruder å unngå for mye makeup på nedre vippekant denne dagen, men hvis du føler dette er uunngåelig, så bruk ihvertfall for all del vannfast. En annen fordel med vannfast mascara er at den holder på “vippen” på øyevippene mye bedre også! Husk imidlertid på at denne type makeup er vanskeligere å fjerne, så vær varsom og for all del, ikke gni.

Mitt tips: Vikle et kleenex papirlommetørkle rundt håndtaket på brudebuketten så har du alltid litt tårehjelp i nærheten.

* Feil nr 3: FOR MYE SKINNENDE PRODUKTER

For å oppnå den berømte gløden har du lasset på med highlighter, skimrende øyenskygge og glitrende lipgloss med det resultat av du ender opp med en skinnende hud som lyser som en discokule på bildene.

Catherine Zita Jones bad makeup

Løsningen: Når det kommer til highlighter gjelder virkelig uttrykket “less is more”. Velg et produkt med shimmer istedenfor glitter, og velg varme nyanser fremfor kaldhvitt/rosa, da det vil gi deg en mye mer naturlig glød. Legg produktet øverst på kinnbena, litt på neseryggen, øyenbrynsbenet og amorbuen over leppen. Unngå å bruke highlighter i panne og på hake da dette kun vil gjøre at du ser svett ut. Jeg anbefaler bruder å bruke matte øyenskygger da dette vil gjøre seg mye bedre på bilder samt også holde seg penere lenger. Skimrende skygger har en lei tendens til å stripe seg fortere. Jeg anbefaler også å holde seg unna leppeprodukter med glitterpartikler, og heller gå for lett skimrende leppestifter.

Mitt tips: Ha et mattende, transparent pudder i vesken ( eller forloverens) slik at du kan touche up litt utover dagen hvis du har tendens til skinnende hud. Pakk også med leppepomade, leppestiften, noen q-tips, favorittparfymen, noen fliseklemmer og en fuktspray og du er good to go!

*Feli nr 4: DU PÅFØRER FOR LITE MAKEUP

Etter min mening skal brudemakeupen kun skal forskjønne deg, ikke ta for mye fokus denne dagen da både brudekjolen, hårfrisyren og brudebuketten alle kjemper om oppmerksomheten. Mange ønsker en naturlig look med duse farger, en look jeg selv synes er perfekt. Men det er likevel viktig å huske på at dette skal skille seg fra en hverdagssminke, du vil jo at ansiktet skal matche resten av deg. Dette er jo tross alt en dag hvor du som brud vil være den alle kameralinsene er rettet mot og du vil havne i flere titalls fotoalbum og på veggen i glass og ramme,  og da er det viktig å dra på litt ekstra når det gjelder sminke. Med litt ekstra mener jeg selvfølgelig ikke heavy sort smokey eyes og knæsj røde lepper, men en litt dypere tone i globallinjen, litt tykkere eyeliner i ytterkant, et par ekstra mascarastrøk på de øvre vippene, litt mer rouge enn du vanligvis bruker og en leppefarge som forsterker din egen vil virkelig gi deg det lille ekstra på bildene. Husk at blitzlyset kan gjøre deg blekere og “spise” mye av fargen på bildene, så kjør på lit ekstra og du vil takke meg senere:)

Ta en titt på bildene under for å se hvor stor forskjell en pen makeup utgjør på bilder med og uten sminke:

1268923718             face1

StephanieBefore_After_optimized_              12

* Feil nr 5: DU TAR ANSIKTSPLEIE KORT TID FØR BRYLLUPET

Dette er en feil mange gjør, og i iveren etter å oppnå en perfekt hud , blir  enden på visa at du i panikk står foran speilet på bryllupsdagen og prøver å dekke til nuppete og rødmusset hud!

images-16

Løsningen: Oppsøk en hudpleier 8-12 uker i forveien og du har mulighet til å pleie og oppnå de resultatene du ønsker og kan gå opp kirkegulvet med en klar og glødende hud. Dersom du ønsker å pleie huden på egenhånd anbefaler jeg at du kjøper en god peeling og peeler huden ca 2 ganger i uken frem mot bryllupet (unngå å peele den siste uken), samt bruker ansiktsmasker, serum og en god fuktighetskrem og øyekrem tilpasset din hudtype. Jeg anbefaler sterkt hudpleie fra Ole Henriksen som kan kjøpes HER, samt produktene fra Bliss som selges på Kicks parfymerier.

*Feil nr 6: DU STILLER HOS FRISØREN MED NYVASKET HÅR PÅ BRYLLUPSDAGEN

Dersom du har fint, nordisk hår kan frisøren få problemer med å få frisyren til å sitte godt dersom håret er nyvasket og glatt. Vask derfor håret kvelden i forveien og spør frisøren om dun anbefaler at du føner eller lufttørker det.

Unknown-4

*Feil nr 7: KVISEKRISE

Du våkner opp med en kjempekvise kort tid før den store dagen og bestemmer deg for å forsøke å få den til å forsvinne ved å klemme på den. Dette er noe du absolutt må unngå, du bør aller helst ikke røre den i det hele tatt i fare for å irritere og gjøre den enda rødere og mer synlig.

images-17

Løsningen: Jeg kom nylig over et tips Hollywoodstjernene bruker hvis de opplever hudproblemer før en stor tilstelning. De påfører faktisk nesespray på urenheter, røde prikker og irritert hud. Nesespray inneholder noe som heter vasoconstrictors som visstnok minsker blodkarene, tar bort rødheten og samtidig demper en eventuell infeksjon i huden. Et tips verdt å teste ut syns jeg! Andre tips er å påføre tannkrem før du legger deg da dette kan tørke ut kvisen og bruke concealere som ikke inneholder olje. En god concealer som både er oljefri og som tørker ut urenheter har jeg skrevet om i DETTE innlegget.

*Feil nr 8: NAPPE ØYENBRYN PÅ BRYLLUPSDAGEN

Å nappe øyenbryn i dagene rett før bryllupet er ingen god ide, da dette kan irritere huden og gi deg røde prikker og sår der du har nappet hår. Gå heller til en hudpleier og få det gjort noen dager tidligere slik at huden rekker å roe seg og all rødhet forsvinner. Og dersom du har planer om å farge brynene, anbefaler jeg at du gjør dette 2 uker før, da det vil sitte en del overskuddsfarge igjen etter fargingen som kan gjøre de mørkere enn du ønsker.

images-12

*Feil nr 9: DU LEGGER MAKEUP FØR HÅRFRISYREN

Dette kan kanskje virke som en selvfølge, men er likvevel en feil som går igjen. Tenk deg bare selv at du sitter der med en perfekt lagt sminke og så må frisøren vaske håret ditt, litt vann renner ned langs ansiktet og du sitter igjen med fine fartsstriper som vanskelig lar seg fikse uten å fjerne alt og legge på ny.

images-13

* Feil nr 10: FOR MYE MAKEUP:

Som jeg har skrevet lenger oppe, så bør ikke makeupen være det som tar mye fokus denne dagen, så dersom du ikke er av den litt rocka typen som har smokey eyes og knallrøde lepper som hverdagslook, bør den holdes i naturlige, duse toner. Vær ekstra nøye med å matche foundation og hudtone, pass på å påføre denne på ørene også (det er ikke stilig med knallrøde ører) og bland godt ut ved kjeve og hals. Smink deg i dagslys så du ikke påfører for mye bronzer og rouge, husk at det er bedre å påføre litt og litt enn å prøve å få fargen bort. Hold fokus på enten øyne eller lepper, ikke begge og vær forstiktig med glitter. Du vil tross alt ikke ende opp med å se ut som denne dama her:)

images-14

Da vet du hvilke feller du bør unngå på din store dag og jeg håper du fikk noen gode råd og tips slik at dagen blir slik du drømmer om, også på skjønnhetsfronten:)

Masse lykke til alle brides-to-be og husk å stresse ned og bare nyyyyyyyte hvert øyeblikk av bryllupsdagen deres!

1354159496594973