Tradisjonelt sett var det egentlig bare brudgommen som skulle gi sin utkårede en gave på morgenkvisten dagen etter bryllupet, og tanken bak var lite romantisk. Ofte i gamle dager var det snakk om en sum penger som skulle forsørge kona og fungere som en slags livsforsikring dersom mannen døde først. Nå for tiden er det mer som en liten romantisk gest, og gaven består ofte av et smykke og sjeldent tilsvarer verdien på gaven en hel livsforsikring. Det er like vanlig at også bruden har en liten presang til sin ferske ektemann dagen derpå.

Det kan være vanskelig å komme på den perfekte gaven for en såpass stor og personlig anledning. Man kan nesten si at morgengaven setter standarden for de første ukene av ekteskapet.

Klassiske morgengaver til henne kan som nevnt være smykker som: armbånd, ørepynt, ringer eller halskjeder. En vakker gave som ofte faller i smak er en klassisk alliansering hvor mannen kan sette inn en ny diamant i ringen hver bryllupsdag eller andre viktig merkedager. Det er også mulig å designe ditt eget smykke. Dette er noe som blir ekstra personlig, og blir tegnet og håndlaget av gullsmed spesielt for deg.

Stilen er forskjellig, prøv å merke deg om din kommende kone liker å pynte seg med store smykker eller foretrekker enkle gull –eller sølvsmykker.  En fin morgengave til brudgommen kan være slipsnål, mansjettknapper eller en lekker  klokke han ønsker seg. Annet tilbehør som solbriller og belter kan også være populært

Mitt Bryllup anbefaler Gullsmed Thune som har meget dyktige medarbeidere som kan hjelpe deg å velge riktige morgengaver. For å få oversikt over alle dere butikker så kan dere gå til vår butikkoversikt.

Klikke her for å få oversikt over alle lokale gullsmeder.