Sem Gjestegård er en flott ramme for et bryllup i staselig og nostalgisk stil. Se hvor magisk det blir når blomsterdekoratør og ekspert Finn Schjøll trår til.

Skolen som nå er gjort om til kurs- og konferansesenter, går under navnet Sem Gjestegård. I pausen etter middag med festmat, taler, sanger og alt som hører til, kan gjestene strekke på beina i en velstelt hage før de samles til kaffe, kaker og brudevals. Akkurat slik er det mange som drømmer at et sommerbryllup skal være.

 Magiske blomsterdekorasjoner

Stativene med de to blomsterkransede hjertene ble laget for å pynte i kirken. Etter vielsen ble de gjenbrukt og plassert ved inngangspartiet til bryllupsgården. Kronblad fra noen knuste rosehoder ble strødd rundt alle dekorasjonene utendørs. Ifølge blomsterekspert Finn Schjøll har de fleste blomsterhandlere til enhver tid roser som er i ferd med å gå ut på dato. Et tips er å spørre om dere kan få med noen slike på kjøpet når dere henter blomstene. De fleste er bare glade for å bli kvitt dem.

Sommerlig borddekking

Når bordet er dekket, og det bør helst skje dagen i forveien, er det lurt å gå over med en tørr klut i tilfelle det er kommet støv eller flekker på glassene. Har de monogram, så pass på at disse er vendt mot gjesten. Sjekk også at bestikket ligger som det skal ved hver kuvert. La deg ikke skremme av flere kniver og gafler ved kuverten, regelen er å starte ytterst og spise seg innover etter hvert som nye retter serveres. De små kuvertvasene med minatyrroser, har også fått plass til bordkortene. Høye, hvite og tente lys forsterker det harmoniske inntrykket.

Gå for runde bord

For at bordene skulle ha et lett, luftig og sommerlig uttrykk ble det leid inn hvite trekk til stolene. Mange velger å dekke runde bord til store selskap. Her er seks gjester samlet rundt en dekorasjon satt sammen av de mest klassiske bryllupsblomstene, nemlig roser, hortensia og orkideer. En slik måte å dekke på skaper mange små selskaper i midten av det store- og gjestene får bedre mulighet til å bli kjent, enn når de sitter benket ved langbord i hesteskoform. 

De beste tipsene til brudebuketten fra Finn Schjøll

Den ene brudepiken bærer foreløpig alle de tre bukettene. De små blomstene er puttet i et håndlaget kremmerhus surret med tau. Kanskje er det lettere for en liten hånd å holde en hank med en bukett med blomster? 

– Pass på at brudebuketten skiller seg fra dekorasjonene i kirken og på middagsbordet, råder Finn Schjøll.

– Brudebuketten skal være eksklusiv, den skal speile brudens personlighet og blomstersorten skal være forbeholdt henne. Denne bruden har valgt seg en raus bukett av La Belle, rosen som kanskje ligger øverst på rangeringen av romantiske blomster. I denne buketten er det også gjort plass til en brudekrone i sisilert sølv. Denne fikk bruden som en gave fra en tidligere nabo.

– Symmetri og balanse er viktig når man dekorerer, både med blomster og pyntegjenstander. At det gir en følelse av symmetri, er tilstrekkelig. Husk ordtaket om at "èn er som ingen og to er som ti". Dette gjelder ikke bare småbarn, men i høyeste grad også blomsterdekorasjone.